top of page
Forfatterens bildeSkape muligheter sammen

Fine stunder med guttane, gratis mat til barn og vi deler på de lekene vi har.

Oppdatert: 24. okt.


Me har hatt noen fine stunder ilag med guttene på barneheimen. Her er eg (Kirsten) ilag med Alex.

De siste to-tre ukene har det vært aktivt og variert her hos oss! Vi har for det første flyttet til nabohuset hvor vi bodde før. Av forskjellige grunner, men mest av alt fordi hagen vår ble forvandlet til en byggeplass over natten. Når da tomten ble invadert tok vi rakst en besluttning om å flytte.

Under flyttingen var Øyvind opptatt med sin eksamen, Elisabeth med studie. Så da var det bare for alle oss andre å pakke og flytte. Og det var mange gode hjelpere som bidrog med det de klarte. Her på bilde ser vi det hvite huset med blå karmer, dit flyttet vi.

Og i tillegg til flyttingen var det selvfølgelig tid til leking. Siste dag med leking på denne plattingen.

Her er tann nr to ute


Her er det nye huset vårt, fremdeles i litt flyttekaos!

Kokkosnøtter nyplukket fra palmen, det smaker godt og søtt, så dette liker guttene. José og Milton.

Alex vil dele med seg....


Jose slapper av i en hengekøye.

Amund tar seg også en hvil i varmen.

Kirsten og Wilmer

Elisabeth


Me har fått en 6 åring i hus, så da bli det selskap. HURRA for Elias!!

Med selskapsleker, her er Linda med sine unger. Bro bro brille på spansk.


Eilén, Amund, Tania og Anahi

Tania, Øyvind, Elias, Amund og Eilén.

Ute oppunder taket på huset var det er vepsebol med svære vepser, ca 3 cm lange. Så disse var det bare å få vekk.

Da var det bare å klatre opp med en pose for å fange dem i og en kniv til å kutte ned bolet. Og vips så var de vekke! Jeg er enig i at det kan stilles spørsmål i forhold til rutiner innen HMS?! Men vekk måtte de.

Her er Øyvind leksehjelp for Darwin, idag var det Europakartet som skulle pugges. De setter stor pris på hjelpen de får med lekser.

Michael og Øyvind


En kveld hadde eg Anahi og Anna Ceci på besøk for å lære dem å bake grove rundstykker.

På grunn av begrenset tillatelse til å bidra på barnehjemmet har vi kommet i kontakt med et annet prosjekt. Dette er en gruppe personer som jobber med base i en kirke i en bygd som heter Caracas . De jobber for å hjelpe lokalsamfunnet rundt vel så mye som de evangeligserer. Som de sier selv, viss en person ikke har dekket sine fysiske behov, hvordan kan han da følge med på det de har å si i kirken. Dette er mer eller mindre som et mini "Sosial senter", som hjelper beboerne i området. I dette området er det store materielle behov, og de har et ønske om hjelp i form av informasjon innen forskjellige områder, som blant annet helse, hygiene, barns utvikling, selvfølelse og familierelasjoner. Dette vil vi gjøre i samarbeid med Gustavo som er utdannet lege og holder på å studere psykologi. Han bidrar også frivillig med for eksempel samtaler, medisinsk veiledning eller behandling.

Her ønsker vi å bidra med vår kunnskap og erfaring, i tillegg ønsker Skape muligheter sammen å bidra økonomisk for at de skal kunne oppretthalde en matsal for barn, der barna kan komme å få gratis mat en gang i uken. Det er et ønske å få til minst tre ganger i uken. Men forhåpentligvis lenger fremme kanskje også mer. Grunnen til at vi ser dette som en god plass å bidra er at de er mange barn i dette området som ikke får dekket sine primære behov. Noen får kanskje bare mat en gang til dagen. Andre får kanskje bare hver andre eller tredje dag! Og når man før høre at utgiftene ligg rundt 200kr dagen for mat til 40 barn...Så er dette noe Skape muligheter sammen ønsker å gjøre.

Det første Skape muligheter sammen skal gjøre av praktiske ting er å få støypt et gulv der hvor ungene samles, her samles rundt 40 unger i alderen 1-15 år hver gang det er samling. Men mange flere vil få nytte av dette. Så ønsket er å utvide dette "huset" slik at det blir støypt utover på høgresiden her, samt laget et tak over dette. Ettersom golvet blir oversvømt og gjørmete når det regner, er det nødvendig å ha det støypt. I tilegg skal det bli laget noen benker og bord, slik at de har noe å sette seg på.

Det er egentlig en kirke som driver en slags søndagsskole. En av dem som bidrar frivillig med barnearbeidet i denne kirken fortalte hvordan de hadde startet.;

"Når de startet opp med søndagsskole var det veldig vanskelig. De hadde prøvt å få ungene til å være med på forskjellige aktiviteter, synging lek, klapping og dans. Men de bare satt der og virket late som hun sa. Vi lurte på om de var late? Hva ellers det kunne være? Men så var det en av dem som sa, det kan hende de ikke har spist før de kommer. Og dermed ble det neste gang servert et måltid før de startet opp. Og dette utgjorde forskjellen. Da fikk de se hvor livlige og glade unger de hadde med seg. Derfor fortsatte de med dette. "

Her er pastoren Patty og viser frem hvilke aktiviteter de har gjort med ungene. Til venstre er Henry som jobber som frivillig i denne kirken. Til høgre er Gustavo.

Vi spaserte en tur i nærområdet og de fleste husene som var i området var blikktak og mye blikkvegger. Men noen murhus. Men de som bodde i bydelen var nyskjerrige på hvem som gikk rundt i området, og de smilte og vinket.

Ellers var vi en dag innom på tivoli.

Litt kos på formiddagen.

En slange som vi traff på barnehjemmet. Heldigvis ikke giftig for mennesker.

Me var utelåste en dag, men Elisabeth skulle sitte utenfor, så ho måtte til å klatre! ;)

Glade unger, fekk pakka i posten fra Norge.

Etter initiativ fra Eilén gikk ungene gjennom lekene sine og fant en god del leker og bøker som de ønsket å gi til ungene i Caracas. Må få lov å sei at eg er glad for at de faktisk klarer å sjå at det andre som ikkje har like mye som dei.


Ungane våre med til Caracas på lørdag. Elias, Leonardo, Amund, Daniel og Elién. I bakgrunnen er Henry en av dem som arbeider frivillig i kirken.

Her leker ungene med klinkekuler som ungane hadde med.

I tillegg til samtaler og lek fekk me vera med doktor Gustavo på en undersøkelse av en liten gutt som var 8 måneder og tilsynelatende undernært og slapp. Som det vises på bilde her er det ikke akkurat optimale fasiliteter for å gjøre en undersøkelse. Men det er absolutt gjennomførbart. Og for dem som har få ressurser er det å faktisk kunne få råd fra en lege av stor betydning.

Me glede oss veldig til å få bli bedre kjent med denne plassen og folka som bur der.

Hilsen oss seks

- Kirsten-


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page